Teknologi, båtliv, hytteliv, foto, video

Favoritt gjestehavner i Sverige – Bohuslän

Seilferie i BohuslänJeg har brukt noen uker av ferien i båt hvert år siden 1981. Jeg seiler fra Oslo og de fleste somrene har jeg seilt på den svenske vestkysten – Bohuslän, fra Strømstad til Göteborg, spesielt siden 1991 da jeg ble pappa. Bohuslän kysten er mer skjermet og barnevennlig enn sørlandet. Nå er barna voksne, men de vil fortsatt seile i Bohuslän. Den eldste har kjøpt egen båt.

Gullholmen

Gullholmen

Bohuslän har en fantastisk vakker skjærgård og et helt perlekjede av havneperler. Svenskene har vært flinke til å ta vare på kysten sin og mange havner med gammel kystkultur er bevart. De har også hatt en 300 meters strandsone med tilnærmet byggeforbud i over 100 år, slik at kysten er tilgjengelig for alle.

Jeg vil beskrive mine favoritt gjestehavner i Bohuslän her med egne bilder og mine personlige vurderinger av stedene. I tillegg finnes det hundrevis av naturhavner, men det blir altfor langt å ta med de. Det finnes en rekke bøker som beskriver både naturhavner og gjestehavner, f. eks. Havnegiuden 5 Göteborg – Svinesund av Hanne og Jørn Engevik og Havneboka Skagerak av Magne Klann. Mitt bidrag er bilder og vurdering av et utvalg havner – mine favoritthavner. (Flere bilder kommer etterhvert).