Test av Epson Stylus Photo skriver

Epson Stylus Photo PX700WJeg har hatt en Epson Stylus Photo PX700W skriver i et år og er svært misfornøyd. Jeg valgte den fordi den fikk god kritikk for bildekvaliteten og fordi den er trådløs og  har mulighet for å skrive på CD/DVD plater samt skanne. Bildekvaliteten er bra og utskrift på CD/DVD fungerer, men den er meget dyr i drift og det er mye driftsproblemer.

Den har 6 blekkpatroner (!) i forskjellige farger som i pakke koster kr. 589. Disse holder til ca. 20 bilder (A4) på fotopapir eller 50 websider og tekstsider på vanlig papir. Prisen pr. side blir derfor utrolig høy (kr. 30 pr. bilde eller kr. 12 pr. vanlig side). Patronene blir jo ikke tømt samtidig og etter å ha brukt noen pakker, er de helt i utakt og jeg må skifte en patron nesten hver gang jeg bruker skriveren. Av og til går de også tett før jeg får brukt de opp. Disse problemene gjelder alle Epson skrivere som bruker disse patronene. Det er Epson Stylus Photo P50, PX650, PX700W, PX710W, PX720W, PX800FW, PX810FW, PX820W, R265, R285, R360, RX560, RX585 og RX 685.

Videre er den utrolig treg. Den bruker ca. 5 minutter før den skriver ut første siden. Da skal den først rense patronene. Etter at den har kommet i gang, går de neste sidene relativt raskt, og det er nok denne hastigheten som er oppgitt i spesifikasjonene. Jeg opplever også at den relativt ofte trekker inn flere sider om gangen i arkmateren. Sidene ligger litt forskjøvet slik at den skriver litt på hver side og jeg må derfor kaste alle arkene og skrive ut pånytt. Dette bidrar også til å øke driftskostnadene.

For å redusere kostnadene, kjøpte jeg siste gang piratpatroner. De ga litt striper, men var helt greie til websider og tekst. Men etter å ha oppdatert programvaren, nektet den å skrive ut med piratpatronene. Det var ikke en gang mulig å skanne med den når de satt i. Nå har jeg fått nok! Jeg kjøper en ny skriver. Epson skal ikke tjene en krone mer på meg. Jeg har tidligere hatt flere HP skrivere som jeg har vært meget fornøyd med og går nok tilbake til det.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *