Stigs grove havrebrød – enkelt å bake og farlig godt

Dette havrebrødet er enkelt å bake, sunt og farlig godt – du kan lett spise for mye av det. Brødet inneholder mer havre enn de du får kjøpt i butikken og det er den som gir den gode smaken sammen med med frø.

Ingrediens2 brød3 brød
Siktet hvetemel6 dl (360g)9 dl (540g)
Sammalt hvete6 dl (360g)9 dl (540g)
Lettkokte havregryn (evt. havremel)6 dl (360g)9 dl (540g)
Salt2 ts3 ts
Tørrgjær (blå)1/2 pose3/4 pose
Frøblanding2 dl3 dl
Vann (lunkent 20 grader, det bli varmere under elting)8 dl12 dl

Hvetemelet er viktig for å få glutentråder som skaper struktur og holder brødet oppe og sammen. Sammalt hvete gir et grovere brød. Havren gir den gode nøttesmaken og mye fiber og næringsstoffer.

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en bolle
  2. Tilsett vannet
  3. Elt deigen med eltekrok i kjøkkenmaskin i 20 minutter. Dette for å få glutentrådene.
  4. La deigen heve i bollen i 15 minutter. Ved 26-27 grader utvikler gjæren seg best.
  5. Ta deigen over på en bakefjøl/benk med mel og brett den og dra den ut noen ganger for å strekke glutentråder.
  6. Del deigen i like store deler, dra de litt ut og legg i brødformene. Former med slippbelegg er best, ellers må du smøre med fett eller legge i bakepapir.
  7. La brødene heve i en time med et håndkle over. 26-27 grader er optimalt.
  8. Stek brødene i 180 grader varmluft i 40 minutter (evt. 200 grader over-undervarme)
  9. Ta ut brødene og legg de på rist for avkjøling, gjerne over natten.
  10. Når brødene er kalde, skjær de opp og fys i brødposer.
  11. Rist skivene i brødrister når du skal spise de – da har du nystekt herlig brød.

Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *